duminică, 13 februarie 2011

Criogenaţi-l pe Marean, iar după vreo 500-600 de ani va fi cel mai inteligent om al planetei

Dacă nu credeţi, priviţi asta : http://filmele.org/film/idiocracy-2006-video_0e5fc92af.html


 Iată şi perspectiva românească (material preluat de pe RealitateapunctNet) :


"Vremurile s-au schimbat, generaţiile s-au schimbat, iar şcoala odată cu ele. Din păcate, studenţii români sunt din ce în ce mai slab pregătiţi, indică Barometrul Calităţii Învăţământului Superior Românesc.
Astfel, dacă în 2009, 42% din tinerii care urmau o facultate erau consideraţi buni de către profesorii lor, în 2010, procentul lor a scăzut la 19%. Mai grav este că studenţii nu prea mai petrec timp în biblioteci, principala lor sursă de informare fiind internetul.
Nici când vine vorba de împărţirea timpului pentru studiu, tinerii nu stau mai bine. 19 ore alocă ei prezenţei la cursuri şi seminarii, nouă ore studiului individual, iar 17 ore timpului liber.
Dacă ne raportăm la planurile de învăţământ Bologna, numărul de credite de studii este calculat în baza unui efort de opt ore pe zi, adică 40 de ore pe săptămână. În realitate însă, studentul român investeşte în pregătirea sa cel mult 28 de ore pe săptămână.
Şi cum în tot răul există şi un bine, aflăm din studiu că studenţii sunt credincioşi. Religia joacă un rol important în viaţa lor. Pe o scală de la 1 la 10, scorul mediu pentru "cât de important e Dumnezeu în propria viaţă" este de 8,3".

2 comentarii:

  1. bun film, Idiocracy.

    în privința studenților, primul bai este numărul lor.
    crescând numărul de studenți, au ajuns în facultăți persoane tot mai puțin capabile.
    să le mulțumim celor care, în 1997, au hotărât la nivel ministerial că învățământul superior trebuie să fie unul de masă.

    acuma, studenții știm câte ore alocă studiului.
    dar profesorii? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde predau eu numarul de studenti e pe sponci. Vreo 50 cu totul la o Facultate cu doua sectii complet diferite. Ma rog, formatie tehnica. Nu da bine in zilele noastre. Relatii internationale si managementul prostiei sunt de viitor.
    Cat despre profesori, cum sunt si eu, ar mai trebui sa uite din ceea ce au au invatat ca sa fie potriviti nivelului studentilor.
    Imi pare rau, dar asta este situatia.

    RăspundețiȘtergere