miercuri, 2 martie 2011

Logică Tricoloră

 Asistăm pe blogul "Tricolorul" la o dezlănţuire de logică vadimistă. Dacă aveţi răbdare citiţi fragmentul următor, dacă nu, treceţi direct la concluzii.
"Incursiunea mascaţilor şi a procurorilor DNA la Vama Constanţa Port a fost amînată pentru a doua jumătate a lunii martie. Surse din DIICOT ne-au dezvăluit faptul că razia demonstrativă a echipei cinematografice a DNA la vama stăpînită de fraţii Băsescu a fost amînată, deşi erau finalizate chiar planurile operaţionale şi scenariul, evenimentul urmînd a se desfăşura chiar pe 1 martie, de Mărţişor. Amînarea s-a produs din ordinul direct al Chiorului, care, după ce a discutat cu fratele Mircea, i-a dat telefon lui Daniel Morar duminică seara şi i-a ordonat un scurt „La loc comanda”. Sursele noastre spun că amînarea operaţiunii, pentru a doua jumătate a lunii martie, a intervenit pentru că, în pofida tuturor eforturilor depuse de Mircea Băsescu, acesta nu a putut decala sosirea în Port, în această perioadă, a unei nave, care va descărca 40.000 de tone de ţiţei de contrabandă, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de dolari. Marfa, care va fi pompată prin conducte către rafinăriile din Valea Prahovei, nu trebuie să se afle în depozitele Oil Terminal în momentul descinderii, existînd pericolul ca unul, sau mai mulţi, dintre cei ce urmează a fi reţinuţi să vorbească despre afacere, obligînd astfel extinderea descinderii şi spre contrabanda cu petrol. În acest context, pentru că vînzătorul ţiţeiului (un intermediar libanez) nu a vrut să amîne livrarea, fraţii Băsescu au decis decalarea producerii show-ului televizat, la a cărui regie se lucrează de circa o lună de zile. Operaţiunea de contrabandă este ţinută în cel mai mare secret cu putinţă, la această oră neştiindu-se nici măcar data la care nava va trebui să ancoreze, denumirea ei, sau măcar pavilionul sub care navighează".
Concluzii : dacă "incursiunea mascaţilor" ar fi avut loc pe 1 martie, ei nu ar fi găsit nimic, pentru că nava cu pricina n-a sosit, sau, dacă a sosit, nu ar fi fost încă descărcată. Aşa, amânarea descinderii poate fi fatală în condiţiile în care  "vînzătorul ţiţeiului (un intermediar libanez) nu a vrut să amîne livrarea" şi "la această oră neştiindu-se nici măcar data la care nava va trebui să ancoreze, denumirea ei, sau măcar pavilionul sub care navighează".
Logică, nu ?
În plus, 40000 de tone înseamnă cam 250000 de barili, care la preţ de $100/baril fac cam $25.000.000. A dracu' Băsescul care cumpără petrol la o şesime de preţ !