miercuri, 15 septembrie 2010

Mituri desființate



































Unul dintre miturile desfiinţate este faptul că "un măr pe zi ţine doctorul la distanţă". Specialiştii în nutriţie susţin că organismul ar nevoie de mai mulţi nutrienţi decât se găsesc într-un măr pentru a ne menţine sănătoşi, potrivit gângul.info.

Şi faptul că răceşti mai uşor dacă ieşi afară cu părul ud este total eronat potrivit dr. Jim Sears, de la spitalul San Clemente din California.

Peştele ajută la creşterea performanţelor intelectuale este un alt mit des întâlnit despre sănătate. "În cazul copiilor de până la trei ani peştele stimulează dezvoltarea neuronilor şi a capacităţii intelectuale, deoarece aceştia sunt în plin proces de dezvoltare, mai ales la nivel neuronal. Acest aliment este bogat, pe lângă Omega 3, în acidul DHA, esenţial în primii doi-trei ani de viaţă pentru dezvoltarea creierului şi a sistemului cognitiv", explică dr. W. Scott Cohen, de la spitalul din Beverly Hills.

"Încrucişarea ochilor duce la deteriorarea vederii". Departe de adevăr, este de părere medicul oftalmolog W. Walker Motley, de la Colegiul Universitar de Medicină din Cincinnati. "Copiii sunt tentaţi să îşi imite personajele din desene animate care îşi rotesc, încrucişează ochii destul de des. Acest gest nu le pune vederea în pericol. Cu toate astea, părinţii trebuie să îşi supravegheze copiii mai ales când încrucişarea ochiilor devine involuntară, deoarece acesta poate reprezenta o problemă a muşchilor ochilor", menţionează dr. Motley.

Un pahar cu apă sau o sperietură zdravănă te poate scăpa de sughiţ. Sughiţul este un act involuntar ce apare din cauza unor iritaţii nervoase provenite din mediul aparatului digestiv, spun medicii gastroenterologi. Nervii iritaţi produc contracţia muşchiului diafragm.

Un pahar de lapte cald băut înainte de culcare - cel mai bun somnifer. "Laptele conţine mici cantităţi de triptofan, substanţă cu efect calmant, dar, pentru ca laptele să aibă un efect asemănător cu cel al somniferelor, trebuie să bem foarte mult", spune dr. Michael Breus, medic psihiatru cu specializare în tulburări ale somnului.
Argumente contra :
- Doctorul e ținut departe doar de lipsa banilor din portofel
- Dr. Jim Sears, de la spitalul San Clemente din California, a chelit de mult, așa că n-are cum să mai știe
- Peștele ajută de fapt la creșterea performanțelor sexuale
- Încrucișarea ochilor conduce, de fapt, la a confunda PNL cu un partid de dreapta
- Un remediu mult mai eficient este cianura dizolvată în paharul cu apă la gheață
- Dacă beau 10 l de lapte, nu dorm, mă duc toată noaptea la pișu


Dar mitul cel mai ușor de demontat este acela că ești sănătos până ajungi să te îmbolnăvești !

Evoluție

Un blogger concurent și-a sinucis blogul, după care l-a circumcis, urmând, firește, circumscrierea și înscrierea în problemă. Înscriere lină și noi senzații tari, Nikule !

Dezbateri parlamentare

Într-o comisie de palavre-mentale, s-au dezbătut amendamentele la Legea pensiilor.
Dezbaterile cele mai aprinse au avut ca obiect amendamentele PNL şi PSD privind punctul de pensie. Liberalii şi social-democraţii au fost de acord să facă un amendament comun privind punctul de pensie, care prevede că acesta reprezintă "cel puţin 45% din valoarea salariului mediu brut utilizat în fundamentarea legii bugetului asigurărilor sociale"
Putem sintetiza discuțiile prin următoarea imagine :


Ce nu se spune este că pentru a primi cei 500 de euro bătrânelul trebuie să semneze cu statul un contract prin care să se angajează să prezinte săptămânal la Poliție bancnota intactă ! În caz că nu poate face dovada că bancnota este intactă, îi va fi anulat prin hotărâre judecătorească dreptul la deces, până la returnarea sumei cu tot cu dobânzile aferente.

Vă mai amintiți ?

În 1992, după realegerea glorioasă a lui Ion Iliescu după noua și sfânta Constituțiune, TVR difuza serialul Twin Peaks, iar viitorul PSD râdea, cânta și dansa :


Trecură anii ”ca nouri lungi pe șesuri”, sau mai degrabă ca ”tunuri mari pe șesturi”. Și dacă actorii s-au mai schimbat, dansul PSD continuă !