duminică, 21 noiembrie 2010

"Where does comedy come from ?"

Ce, nu e clar ? De la politicieni !
Victor Ponta pe drum între Antena3 şi Realitatea TV.

Promoţia 1989

Nicu Văcăroiu, Petre Roman, Adrian Năstase şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu.

Un telectual de marcă îşi dă cu presupuţa

Telectualul este dom' Cristian Teodorescu de la Caţavântu care-şi afişează presupuţa pe VoxPulica. Iată ce zice distinsul om de litere :

"M-au opărit cele două scene cu Băsescu de după fotografia de grup de la Lisabona. Sarkozy l-a „plantat” cum se zice, împingîndu-l şi cu mîna, ca să-l lase Băsescu în pace, iar Berlusconi pare să-l fi trimis la plimbare. Două momente usturătoare care ar trebui să-l vindece pe Băsescu de diplomaţia la plesneală. Două momente care spun multe despre relaţiile preşedintelui României cu băieţii din liga întîi a Europei.

Că nici Sarkozy şi nici Berlusconi nu mi se par mai acătării decît el, după felul în care au refuzat să stea de vorbă cu el, asta e altă chestie. Pentru mine însă e iritant şi umilitor să văd cum preşedintele ţării mele gafează la scenă deschisă, după şase ani de mandat, încercînd să forţeze discuţii de răspîntie cu preşedintele Franţei şi cu premierul Italiei. Că şi Sarkozy are reacţii de mitocan, asta nu mă încălzeşte cîtuşi de puţin. Cît despre Berlusconi, dacă-i vorbeşti de politeţe, îţi cere numărul ei de telefon!

Asta nu-l spală însă pe Băsescu. În loc să încerce să se întîlnească oficial cu ei, aşa cum scrie la carte, el vrea convorbiri la botul calului: „Musiu Sarkozy, stai să-ţi zic o chestie bilaterală! Stai, monşer, n-auzi!
 O asemenea reavoinţă merită un răspuns pe măsură (chiar dacă e dur) :


Cu cireada la păscut inamicul

Cum se caţără o pisicuţă pe acoperiş ?

Cam aşa :

Astea mănâncă oameni în direct !