joi, 14 octombrie 2010

Înţelegându-şi rolul de formator de opinie şi acţionând deontologic în maniera BBC, Realitatea TV îndeamnă la pace socială...

... titrând : <Miron Cozma: "Scăpam şi de Băsescu, şi de Boc, dacă ieşeam eu în stradă cu 40.000 de oameni">

Miron Cozma pe când era pe cai mari :



PS Trăiască minerii ! Chile a demonstrat că minerii nu sunt nişte cozma !


Inteligenţă florală

Spune Crinul de Parlament :

Crin Antonescu, preşedintele PNL, spune că un prim pas pentru găsirea unei soluţii în acest moment este plecarea Guvernului Boc. Totuşi, Antonescu declară că după viaţa oamenilor nu se va îmbunătăţi, însă există perspectiva unui guvern format din oameni profesionişti şi competenţi.
 Da, aşa e, dar noii guvernanţi vor fi "profesionişti şi competenţi" atât pe RTV, cât şi pe A3.

Aşa se nasc analizele acestui mare om politic :

Anarho-sindicalism

Anarho-sindicalismul este aripa anarhistă de mişcare a sindicatelor. Ţinta primară este sfârşitul sistemului salarial. Principiile fundamentale ale anarho-sindicalismului sunt :
  • solidaritatea muncitorilor
  • acţiunea directă
  • independenţa.
Solidaritatea muncitorilor înseamnă că anarho-sindicaliştii cred că, toţi muncitorii, indiferent de rasă, sex, sau grup etnic sunt într-o situaţie similară vis-a-vis de şefi (Conştiinţa Clasei). În plus, înseamnă că, în capitalism, orice caştiguri sau pierderi făcute de unii muncitori în relaţii cu şefii vor afecta toţi muncitorii. Aşadar, spune că pentru a caştiga eliberarea, toţi muncitorii trebuie să se ajute între ei în lupta împotriva şefilor.

Anarho-sindicaliştii cred că doar acţiunile directe—adică, acţiuni concentrate direct pe atingerea unui scop, opus acţiunii indirecte, ca alegerea unui reprezentant la un guvern—vor permite muncitorilor să se elibereze.

La început de secol, anarho-sindicalismul este la modă. Aşa ar fi arătat actualii lideri anarho-sindicali cu 100 de ani în urmă.