joi, 24 martie 2011

Nu mă aşteptam la aşa un articol în "Gândul". Aferim, acum că vine falimentul.


Noi avem întotdeauna mărunţiş

de Lelia MUNTEANU | marţi, 20:03

"Sarkozy are statura lui Napoleon. Îi lipsesc doar charisma şi geniul militar. Cuprins de entuziasm, el e asemenea omului care are în mână un ciocan: vede cuie peste tot.
Ca să-l observe istoria, Nicolas trebuie să se ridice pe vârfuri. Dar merită cu prisosinţă. A devenit brusc eroul presei franceze. Poate spera că va creşte în sondaje cât să intre în cărţi în 2012.
Totuşi, ce-l mână în luptă? Trebuie să fie şi un scop nobil la mijloc. Ce-l aşază în fruntea oştilor? O revelaţie: a descoperit că bietul Reagan a avut dreptate: Gaddafi e câinele turbat al Orientului, chitit să-şi sfâşie propria populaţie, om cu om, până nu mai rămâne la pompe decât propriul său trib. Dacă Sarkozy n-a făcut antirabice după vizita Fratelui Conducător la Paris, şi le administrează acum. (Atunci administraţia lui şi-a injectat vreo zece miliarde de dolari. Să fie primit).
Gaddafi zice (ce să te aştepti de la el?) că prietenul lui, Sarko, e nebun şi s-a pus în fruntea cruciaţilor ca să-l alunge pe el de pe sfintele zăcăminte. Îl vedeţi voi pe Nicolas capabil de aşa ceva? Păi, o cruciadă purtată după tipic înseamnă ani mulţi - vreo doisprezece, din care zece numai dus-întors. Câte single-uri să facă biata Carla în timpul ăsta, aşteptându-l ca o victimă colaterală?
E limpede că preşedintele Franţei nu se grăbeşte să pună mâna primul pe dopul canistrei, ci să salveze iute poporul libian, până mai are pe cine. De-asta îl caută pe dictator cu rachetele prin toată Libia; şi, mă rog, ca să-i înapoieze banii de campanie electorală (cum l-a sfătuit Sayf al-Islam), în fişicuri de câte zece cenţi. (Cât o să dureze tot deranjul nu poate să ştie nici Monica Tatoiu. Dar nu va dura prea mult, că altfel dă Al-Arabiya buletinul meteo cu tomahaucu': astăzi, precipitaţii abundente peste Tripoli…)
Nu pot să nu-mi aduc aminte cele mai aripate cuvinte pe care le-am citit vreodată, scrise cu litere luminoase pe frontispiciul unui bazar oriental: "Noi avem întotdeauna mărunţiş!". Ce coincidenţă: şi noi, europenii, avem întotdeauna mărunţiş".

O faptă umanitară

Băieţaşii ăia cu băsărică în loc de **** nu au fantezie, dar fură şi, precum Severin cu părul creţ, se jură că nu fură. Având în vedere vădita lor incapacitate intelectuală, îi mai ajut din când în când. De exemplu, cu asta. Au pus botul şi au produs, cu o mare încordare neuronală, astă geniala postare. Tare nu ?
Azi mă simt filantrop şi le mai propun o imagine de furat :

Adrian nu e lăsat să demisioneze

Imagine preluată de aici.

Un europarlamentar faţă în faţă cu obiectul corupţiei

Imagine preluată de aici.