miercuri, 13 octombrie 2010

Recunoaşteţi personajul din fotografie?

Aceasta este întrebarea pusă de ziarul Tricolorul.
Cum nu sunt mulţi aceia care citesc acest ziar, ne-am permis să-i facem publicitate aici.

Stimulente pentru Vasile Marica

BBC de România loveşte naţiunea cu fluturaşi

Acelaşi fluturaş de salariu în varianta "foto REALITATEA TV" (revizuită şi prescurtată) şi varianta completă.
Ce a tăiat bebeceua românească ? Dirigenţia plătită în zilele de concediu !?

BBC-ul României se întrece pe el însuşi

Superb redactată această ştire :

O andrea care nu tace din gură

"Mulţi spun că 11 ani petrecuţi în preajma politicienilor te fac să le semeni", spune Andreea (deşi pe Google e doar "Andrea" - iar Google are întotdeauna dreptate) Creţulescu.Şi ea are dreptate. Chiar mai mult, a ajuns mai jos decât politicienii, dacă se poate aşa ceva.


O întrebare

Laura Chiriac s-a alăturat echipei Realitatea TV în 2006, după aproape 8 ani de jurnalism în presa franceză la Radio France Internationale şi Agence France Presse.
 Un efect Sarkozy avant la lettre ?

Din inteligenţa privirii se ghiceşte calitatea investigaţiei

Avem un nepreţuit jurnalist de investigaţii : Cătălin Tolontan. Este analist politic, urmărit politic şi un pic prea politic. În rest, la sport se pricepe ca tot românu.

Tolontan ridică problema :

Statistica şi românul

Un ziar publică coşul minim.
Coşul minim de consum lunar (necesarul pentru o persoană) cuprinde cheltuielile cu: 3,08 kg de făină, 5,8 kg de mălai, 28,9 kg de pâine, 0,5 kg de produse de franzelărie şi panificaţie, 0,7 kg de paste făinoase, 1,4 kg de orez, 2,1 kg de fasole boabe, 3,5 kg de cartofi, 1,6 kg de morcovi, pătrunjel şi păstârnac, 2,5 kg de ceapă, 3,8 kg de murături, 800 g de bulion, 1 kg de conserve de legume, 3,5 kg de fructe (în principal mere), 0,5 kg de citrice, 0,7 kg de conserve din fructe, 1 kg de carne de bovină, 2,5 kg de carne de porc, 2,8 kg de carne de pasăre, 0,4 kg de carne de oaie, 2,5 kg de preparate din carne (mezeluri), 0,8 kg de peşte proaspăt şi congelat, 6,1 litri de lapte proaspăt, 0,7 litri de lapte bătut, 1,1 kg de telemea de vacă, 0,7 kg de telemea de oaie, 0,9 kg de brânză proaspătă şi smântână, 13 ouă, 2,8 litri de ulei comestibil, 0,7 kg de untură, 0,5 kg de margarină, 0,8 kg de zahăr, 0,1 kg de dulciuri (în principal ciocolată şi bomboane) şi 4,8 litri de băuturi nealcoolice
Adică, pe zi :

Coşul minim de consum pe zi (necesarul pentru o persoană) cuprinde cheltuielile cu: 103 g de făină, 170 g de mălai, 963 g de pâine, 16 g de produse de franzelărie şi panificaţie, 23 g de paste făinoase, 47 g de orez, 70 g de fasole boabe, 117 g de cartofi, 53 g de morcovi, pătrunjel şi păstârnac, 83 g de ceapă, 127 g de murături, 27 g de bulion, 33 g de conserve de legume, 117 g de fructe (în principal mere), 17 g de citrice, 23 g de conserve din fructe, 33 g de carne de bovină, 83 g de carne de porc, 93 g de carne de pasăre, 13 g de carne de oaie, 83 g de preparate din carne (mezeluri), 27 g de peşte proaspăt şi congelat, 203 mililitri de lapte proaspăt, 23 mililitri de lapte bătut, 37 g de telemea de vacă, 23 g de telemea de oaie, 30 g de brânză proaspătă şi smântână, 0.43 ouă, 93 mililitri de ulei comestibil, 23 g de untură, 17 g de margarină, 27 g de zahăr, 3 g de dulciuri (în principal ciocolată şi bomboane) şi 160 mililitri de băuturi nealcoolice.

Total : 2481 g de diferite alimente, 479 mililitri de substanţe lichide, plus aproape jumătate de ou. Deci, circa 2,5 kg alimente solide, 0,5 l de lichide şi o jumătate de ou ! Trai nineacă !

Remarcăm că trebuie să mâncăm trei franzele de 300 g pe zi, dar să nu bem nimic alcoolic, pentru că pâinea face fermentaţie !

O jumătate de bomboană pe zi, dar murături la discreţie, ca să mai taie din cenuşiul gustului pâinii mâncate cu cartofi, mămăligă şi orez.


Carne necuprinsă în mezeluri = 222 g, adică mai puţin de 10% din cantitatea de alimente, iar brânza = 90 g, de vreo două ori şi jumătate mai puţin.

Dacă mai adăgăm şi apa din ciorbă, cafea sau ceai, sosuri sau mămăligă, rezultă că românu' înghite cam vreo 4 kilograme pe zi, adică, la o masă corporală medie de 60 kg, 6,6% din aceasta ! Şi atunci, când mai are timp să muncească ?

De unde o fi fragmentul acesta ?