miercuri, 3 noiembrie 2010

Degringoladă democrată sau democratică ?

Preşedintele Obama care vă dă tot aşa ca mama e pe cale pierde încrederea americanilor care votează masiv Partidul Republican. Scorul aici.

Fast food

Gândul scrie : "Cum a mâncat GENERAŢIA FAST-FOOD 2 miliarde de euro".
Probabil lucrurile s-au petrecut cam aşa :

Ce mai aflăm de la Poliţie

Interfonul şi grilajele alungă hoţii ( EVZ )

Poliţiştii au şi câteva "ponturi" menite să-i ţină pe hoţi departe de imobilul în care locuiţi, dacă sunt aplicate şi folosite "cu încredere" de toţi locatarii. Astfel:

  • E bine să montaţi o yală solidă la uşa de la intrare în scara blocului (asta, cu atât mai mult cu cât în toate oraşele mari din România există foarte multe imobile ale căror uşi sunt permanent deschise, iar yalele lipsesc cu desăvârşire); Asta pentru că hoţii nu sunt capabili să spargă o yală.
  • Instalaţi un interfon şi folosiţi-l aşa cum trebuie pentru a-şi dovedi eficienţa. Este zadarnică montarea interfonului dacă acest dispozitiv nu e folosit corect; Este bine să nu folosim interfonul pentru a sparge nuci, dar nici pentru a deschide uşa blocului deoarece aşa hoţii pot intra mai uşor.
  • Asiguraţi corespunzător uşile de la subsol, de la terasă şi de la intrările suplimentare în imobil; Asociaţia noastră de locatari a hotărât - în urma acestui sfat - să le zidească.
  • Asiguraţi-vă că, la intrările în holurile blocului şi pe paliere, există o lumină care funcţionează; În acest mod, hoţii vor fi orbiţi şi în loc s-o ia pe scări se vor întoarce la lumina zilei pentru a-şi proteja ochii.
  • Asiguraţi-vă că geamurile de la uşile de acces sunt protejate cu grilaje; Mi-am pus grilaj doar la sufragerie. Oare o ajunge ?
  • Apelaţi la firme specializate de securitate dacă intenţionaţi să instalaţi un dispozitiv de securitate. Firmele trebuie să fie autorizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Şpaga respectivă asigură un trai liniştit poliţistului care dă avizul, astfel existând noi posibilităţi ca el să gândească mai bine şi să ne ofere alte "ponturi" de valoare.

 Administratorul nostru a luat şi măsuri de siguranţă suplimentare, aşa cum se vede din imaginea de mai jos :

Maimuţăreală politică

Opoziţia "râde, cântă şi dansează", dar nu aude, nu vede şi nu spune nimic. Mă rog, ce spun la televizor nu se pune, că nu e politică, ci bârfă.

Partea plină şi partea goală a... ciolanului