Nu înainte, însă, de a afișa sigla sponsorului acestei cercetări :
Primul catren :
Semnificația primului catren este aceea de a localiza în percepția colectivă momentul la care se face referință în finalul profeției.
Astfel :
”Vremuri de gheață” : se referă la la niște timpuri nefavorabile, pe care putem să le asociem stării de criză prin care trece țara
”mulțimi cântând nulpingui” : cheia este un cuvânt inexistent atât în franceză, cât și în română. Știind că Nostradamus recurge adesea la anagrame, am descoperit că, de fapt, ”nulpingui” se traduce prin ”pinguinul”, laitmotivul manifestațiilor sindicale din acest an. În mod decisiv, Nostradamus fixează data evenimentului : 2010.
”În camera albă se-aprind vâlvătăi” : o cameră albă este un loc al liniștii, al detașării. Mai poate însemna curățenie - și de ce nu - un mediu aseptic, spitalicesc. Deci, am putea vorbi de un incendiu într-o instituție medicală ? Dacă da, atunci ”șerpii de apă” reprezintă tulumbele pompierilor, chemați căci ”nu-i timp de zăbavă”.
”leș de guiți” : există tendința ca analizând un set de litere să îi asociem un sens comun, chiar dacă sensul este altul ! Sigur, ”leș” are un sens, iar ”guiți” ar putea însemna ”porci”, dar, de fapt, aici intervine măiestria lui Nostradamus ! Este din nou o anagramă. Rearanjați literele, și va rezulta cuvântul ”Giulești” ! Este clar, se face referire la incendiul de la maternitatea Giulești.
”Teroarea gândacilor morți ucide un cântec” : gândaci morți, terorizați, de ce ? De un pesticid ? Dacă da, cum poate pesticidul acesta ”ucide un cântec” ? Să fi prevăzut Nostradamus sinuciderea Mădălinei Manole ?
Vremuri de gheață și mulțimi cântând nulpingui;
În camera albă se-aprind vâlvătăi,
Nu-i chip de zăbavă, șerpi de apă ling leș de guiți;
Teroarea gândacilor morți ucide un cântec.
Al doilea catren :
”Oglinzi vorbitoare” : cum ar fi putut imagina Nostradamus televizorul ? ”împroașcă noroi” : calitatea programelor de televiziune ?
”Noianul de voci arată un înger” : opinia (televizată ?) promovează calitățile excepționale ale unei persoane.
”Un lup bătrân și stingher, cu ochi de mătase” : un câine (aproape) orb ? ”cu simț d'Omer”, un câine care reprezintă ”un Homer al câinilor”, cum zice Mircea Dinescu ? Dacă da, atunci este vorba despre câinele lui Vîntu, cel împușcat (câinele, nu Vîntu) de bravii noștri mascați.
”urlând din străfunduri : Sebacus, e El” : altă anagramă ? Da ! ”Sebacus” = ”Băsescu”, indicat de bietul câine (prin ”e El”) ca fiind autorul moral al împușcării sale (a câinelui, nu a lui Băsescu).
Urlând, oglizi vorbitoare împroașcă noroi,
Noianul de voci arată un înger, și-n plus
Un lup bătrân și stinger, cu ochi de mătase
Și simț de'Omer, urlând din străfunduri Sebacus, e el !
Al treilea catren :
”Poetul cu Poseidon se luptă” : adică, poetul este în conflict cu stapânul mărilor. Putem identifica ”poetul” cu Mircea Dinescu, iar stăpânul mărilor cu un comandant de navă, recte Băsescu ?
”ursul” : Adrian Ursu ?
”spărgând oglinda în trei” : referire la practica televiziunilor de-a împărți cadrul în două sau mai multe secțiuni pentru a prezenta persoanele care participă la un talk show ?
”Rotinduse-se, legea provoacă scântei” : decizie controversată a Justiției ?
”Țurloiul de frunze uscate” : dificil de interpretat. În DEX, ”țurloi” poate însemna un fel de jgheab prin care curge ceva. Cu această interpretare și cu precizarea : ”arzându-le scrum”, ne putem imagina că este vorba de un trabuc ?
Poetul cu Poseidon se luptă, iar ursul și el
În vrajbă se-avântă spărgând oglinda în trei;
Rotindu-se legea provoacă scântei
Țurloiul de frunze uscate aprinzând și arzându-le scrum.Analiza făcută până acum indică un eveniment produs în 2010, în România, spre toamnă. Fiind vorba despre câinele lui Vîntu, o decizie controversată din Justiție și despre un trabuc, putem identifica o persoană :
Dar care este evenimentul la care se face referire ?
Să mai privim odată catrenele :
Vremuri de gheață și mulțimi cântând nulpingui;
În camera albă se-aprind vâlvătăi,
Nu-i chip de zăbavă, șerpi de apă ling leș de guiți;
Teroarea gândacilor morți ucide un cântec.
Urlând, oglizi vorbitoare împroașcă noroi,Noianul de voci arată un înger, și-n plus
Un lup bătrân și stinger, cu ochi de mătase
Și simț de'Omer, urlând din străfunduri Sebacus, e el !
Poetul cu Poseidon se luptă, iar ursul și el
În vrajbă se-avântă spărgând oglinda în trei;
Rotindu-se legea provoacă scântei
Țurloiul de frunze uscate aprinzând și arzându-le scrumEste clar ?
Încă nu ?
Dar Nostradamus a prevăzut totul ! Soluția este în acrostih !
Vîntu a fost slobozit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu